Lägg till din länk

Att lägga till din länk är mycket enkelt! Fyll bara i formuläret nedan och klicka på lägg till! Efter att du skickat in formuläret granskas din information, allt för att hålla en så hög standard på sidan som möjligt.

Namn:
E-mail:
Kategori:
Url:
Länk text:
Beskrivning:

Engelskt fullblod

Det engelska fullblodet är en hästras som härstammar från England under 1600- och 1700-talet och som helt framavlats av människan. Det engelska fullblodet har sitt ursprung i tre orientaliska hingstar vid namn Darley Arabian, Godolphin Arabian och Byerley Turk, samt även i mycket små, men även mycket snabba Gallowayponnyer som numera är utdöda. Målet har hela tiden varit att få fram en så snabb häst som möjligt och idag räknas det engelska fullblodet som världens snabbaste hästras, vilket även gjort att rasen idag huvudsakligen avlas till galopphästar och används inom galoppsporten.

Det engelska fullblodet är även unikt då det är en av de få raser där man avlar efter prestation och inte efter utseende, något som uppfödare strävat efter sedan rasen först började avlas fram. Idag är det engelska fullblodet en av de mest livskraftiga raserna och finns i miljontals individer och med över 118 000 nyregistrerade föl varje år.